Американският президент Доналд Тръмп обяви, че Северна Корея все още представлява

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че Северна Корея все още представлява
Коментари Харесай

Тръмп: Северна Корея все още е изключителна заплаха за САЩ

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че Северна Корея към момента съставлява " изключителна опасност "  за Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

С декрет от през вчерашния ден президентът на САЩ продължи с една година по този начин наречената " национална изключителна обстановка "  по отношение на КНДР и отначало позволи икономическите ограничавания против нея.

Макар и предстоящо, това става единствено девет дни откакто Тръмп написа в Туитър след срещата на върха със севернокорейския водач Ким Чен-ун в Сингапур, че вече няма нуклеарна заплаха от Северна Корея.

Този декрет изглежда влиза в несъгласие с това изказване на президента, отбелязва Асошиейтед прес. В текста му се споделя, че " съществуването и риска от разпространяване на кадърен за приложимост за оръжия делящ се материал " и дейностите и политиката на севернокорейските управляващи " не престават да съставляват изключителна заплаха за националната сигурност, външната политика и стопанската система на Съединени американски щати ".

Така наречената " изключителна обстановка " е в действие от 2008 година и е удостоверение за трайното напрежение сред Съединени американски щати и Северна Корея, което се изостри предходната година, откакто КНДР се приближи до основаването на изцяло приключена ракета с нуклеарна бойна глава, способна да стигне на американска територия. То въпреки всичко спадна след срещата на върха на 12 юни, когато Ким се съгласи на " цялостно унищожаване на нуклеарните оръжия " от Корейския полуостров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР